Uzun Süreli Schengen Vizesi Almanın Yolları

Bu içerik en son 24.01.2024 23:13 tarihinde güncellenmiştir.

Son zamanlarda hepimiz gezmeyi çok sever olduk çünkü Dünya'mız sosyal medya ile, artan uçuşlar ve genişleyen algılarımız ile küçüldükçe küçülüyor. Seyahat etmenin pek lüks olmadığı şu dönemde, uzun süreli Schengen vizesi almak lüks olmaya başladı. Bu yazımızda sizlerle uzun süreli, çoklu girişli Schengen Vizesi alma yöntemlerimizi paylaşacağız.

En Uzun Schengen Vizesi Ne Kadar Süreliğine Verilir?

Schengen vizesi, maksimum 5 yıllık verilebilmektedir. Yalnız bu Schengen bölgesinde kesintisi 5 yıl kalabileceğiniz anlamına gelmiyor. Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır.

Uzun Süreli Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Evraklarınızı eksiksiz hazırlayın

Schengen vizesi başvurularında vize başvuru formunun yanı sıra başvuru sahibinden çok sayıda evrak talep ediliyor.

Maaş bordrosu, kimlik fotokopisi, banka hesap dökümü, ulaşım ve konaklama rezervasyonu gibi başvuru yapılan ülkenin istediği her bir belge güncel ve eksiksiz bir şekilde başvuru dosyasına eklenmelidir.

Başvurunuzu uzun süreli vize veren ülkelerden yapın

Schengen vize başvurusu yapmadan önce mutlaka uzun süreli vize veren ülkelerle ilgili bir araştırma yapın. Bazı ülkelerin diğer ülkelerden daha fazla uzun süreli vize verdiği (özellikle İspanya, İtalya ve Yunanistan) daha uzun süreli vize verdiği biliniyor. Eğer turistik amaçla gidiyorsanız ve hangi ülkeden vize aldığınız sizin için önemli değilse bu ülkeleri araştırarak tercih etmenizi öneriyoruz.

Ayrıca bu içerikler de ilginizi çekebilir

İtalya Vize Rehberi, 2022 Vize Ücreti Ne Kadardır?

İspanya Vize Rehberi

Banka hesabınızda olabildiğince fazla para gösterin

Vize başvurunuzdaki bir diğer nokta ise banka hesabınızdaki hesap hareketleridir. Bu banka hesabınıza bir seferde para atılmış olmaması ve sürekli işleyen, içinde tüm seyahat masraflarınızı karşılayacak bir paranın olması çok önemlidir. Bu durum paranın sadece vize alınmak için hesaba aktarılmadığını gösterir.

Peki hesabınızda en az ne kadar para olmalıdır?

Örneğin; 1 haftalık seyahat planlıyorsanız hesabınızda en az 1.000 euro olması gerekiyor.

Sağlık sigortanızı uzun süreli yaptırın

Schengen vize başvurularında gerekli bir başka evrak da zorunlu seyahat sağlık sigortasının yaptırılmasıdır. Başvuru sahibi seyahatini kapsayacak şekilde 30 bin Euro teminatlı sağlık sigortası yaptırmak zorundadır. Seyahat sağlık sigortasını uzun süreli yaptırmak vizenin uzun süreli verilmesinde diğer maddeler kadar etkili olmayabilir ancak vize yetkilisinde olumlu bir etki bırakabilir.

İlk giriş yaptığınız ülke vizenizin olduğu ülke olsun

Yeni vize başvurularında konsoloslukların özellikle dikkat ettiği bir nokta daha önceki Schengen girişleri ile vize alınan ülkelerin birbirini tutup tutmadığı. Bu vize ve ülke girişlerinin birbiriyle uyumlu olması durumunun uzun süreli vize için bir kolaylaştırıcı faktör olduğu bilinen bir durum.

Seyahat bitiminde ülkenize döneceğinizi garanti eden belgeler sunun

Vize başvurularında en önemli durumlardan birisi de vize değerlendirmesi yapan yetkililerin sizin ülkenize döneceğinize ikna olmasıdır. Eğer siz seyahatiniz bittiğinde ülkeden ayrılacağınızı belgelerle kanıtlayabilirseniz, uzun süreli vize alma şansınız daha da artabilir.

Peki bu belgeler nelerdir?

Ülkenize geri döneceğinizi garanti eden belgelerin başında, iş yerinizden aldığınız dilekçe geliyor. Bu dilekçede seyahat tarihleriniz, iş yerindeki göreviniz, seyahat bitiminde işinize devam edeceğiniz yazılmalıdır. İşe Giriş Bildirgenizi, SGK hizmet dökümünüzü, gayrimenkullerinizi (ev ve arsa tapuları) ile araç ruhsatınızı da başvuru sırasında sunabilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer öğrenci iseniz okuldan alacağınız öğrenci belgesini de sunmanız uzun süreli vize almanızda etkili olacaktır.

Ayrıca bu içerikler de ilginizi çekebilir

Türk Vatandaşlarına En Kolay Vize Veren Ülkeler

Bu içeriği paylaş

Yorumlar (2)

  • Aylin Çakar

    Sayın yetkili,

    İyi güzel vizenizi uzun alın diyorsunuz ama demesi kolay. Herkes uzunu bırakın 2-3 günlük vizeye muhtaç. Özellikle ne kadar Batı tarafta otursanız bile, kökeniniz doğum yeriniz doğu veyahut güneydoğu oldu mu otomatik olarak reddi koyuyor. İsterseniz çalışma veya işyeri evraklarını koyun dosyaya. Vize işi %30-40 dir. Heleki ilk başvuru için.

    Saygılarımla

    08.12.2022 06:05
  • Hakan Yar

    bizim ülkemiz ab ülkelerine vizeyi kaldırmaya devam etsin onlar da bize işkence etmeye.. ülke olarak onurumuz ayaklar altına alındı tamamen.. polonya gümrüğünde adamların bir silah çekmediği kaldı bana.. kötü davrandılar.. pasaportumu görür görmez sinirli hareketler yaptılar ve bedenen olmasa bile hal hareketleriyle itip kakmaktan beter ettiler.. bizim ülkemiz ise 3 kuruş daha fazla euro gelsin dercesine tek taraflı olarak vize ve pasaport talebini kaldırıyor sırayla bu ülkelere.. içim kan ağlıyor .. gümrüklerde 5. sınıf insan muamelesi görüyoruz.. yetkililerimiz bunlara çözüm bulsun önce lütfen.. ab vatandaşı olmayan yabancı uyruklu eşim elini kolunu sallaya sallaya giriyor, banaysa silah çekmedikleri kaldı üstelik kapıdan geri çevirdiler. bunlar reva mı bizim insanımıza.. hadi ben sıradan bir insanım. işadamları , eğitimciler şunlar bunlara da aynı şeyler yapılıyor.. schengen almak bile çile oldu zaten.. ya yeşil pasaportunuz varsa veya bir şekilde oturumunuz falan varsa gidin dostlar. ben eskiden afganlara falan laf ederdim. yok arkadaş, onlara laf etmek bizim haddimize bile değil.. bizim afgan göçmenlere olan bakış açımızın 3 katı daha kötü bir bakış açısı var ab'nin bize.. gezi falan bizim neyimize.. pasaportu çıkardığınız an atmosferdeki değişimi izleyin...

    07.12.2022 11:26

Yorum Yazın